Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie ar putea refuza să achite factura de Brexit către UE în cazul în care Bruxellesul nu acceptă un acord comercial.

Marea Britanie ar putea refuza să achite factura pentru BREXIT dacă UE nu acceptă un acord comercial

Marea Britanie ar putea refuza să achite factura de Brexit către UE în cazul în care Bruxellesul nu acceptă un acord comercial după ieşirea Regatului Unit din Blocul comunitar, a declarat Dominic Raab, noul ministru britanic pentru Brexit, potrivit postului Sky News, via Agerpre.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

22.07.2018 - 13:30

Oficialul britanic a declarat că Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, în baza căruia Marea Britanie va ieşi din UE, prevede necesitatea reglementării relaţiilor viitoare.

"Articolul 50 prevede, pe măsură ce negociem acordul de retragere, că există un cadru viitor pentru ca noua noastră relaţie să continue, deci cele două sunt legate", a declarat Raab pentru cotidianul Sunday Telegraph.

"Nu poţi avea o parte care să-şi îndeplinească partea sa de înţelegere, iar cealaltă parte nu (...) Deci, cred că trebuie să ne asigurăm că există un fel de condiţionalitate între cele două", adăugat ministrul britanic.

"În mod cert trebuie să includă aranjamentele pe care le avem la nivel internaţional cu partenerii noştri din UE", a completat Raab.

În luna decembrie, prim-ministrul britanic Theresa May a acceptat obligaţii restante în valoare de 39 de miliarde de euro.

Marea Britanie şi UE încearcă să ajungă la un acord până cel târziu în luna octombrie pentru a oferi suficient timp Parlamentului de la Londra să dezbată condiţiile acestei înţelegeri.

Comentarii

loading...