Poliția în Bristol, Marea Britanie

Legi de urgență în Regatul Unit: Poliția primește puteri pentru reținerea victimelor

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2020 - 15:16

Poliția va putea reține persoanele infectate, iar școlile ar putea fi obligate să rămână deschise în cadrul unui pachet de puteri ce va fi anunțat săptămâna viitoare, pentru a combate pandemia coronavirusului.
Legile de urgență pentru a ajuta la limitarea răspândirii virusului vor fi introduse după ce numărul persoanelor infectate în Marea Britanie a crescut cu 200 în 24 de ore până la 798. Măsurile, văzute de The Times, vor permite, de asemenea, primăriilor să scadă standardele în casele de îngrijire pentru a face față deficitului de personal.
Legislația, pe care miniștrii intenționează să o treacă prin parlament în două săptămâni, va dota guvernul pentru a face față bolii. Miniștrii cred că virusul va infecta majoritatea populației, iar legile vor rămâne în vigoare timp de doi ani.
Guvernul va primi puterea de a opri „orice vehicul, tren, navă sau avion”. Miniștrii vor putea să închidă porturile dacă există „resurse insuficiente” pentru a păstra securitatea la frontieră prin ofițerii vamali și imigrări care se îmbolnăvesc.
Există măsuri suplimentare pentru accelerarea incinerațiilor și înmormântărilor. „Într-un scenariu rezonabil, industria de gestionare a decesului va fi rapid copleșită”, a spus guvernul într-un proiect. „Există un decalaj semnificativ în cerințele de depozitare a corpului pentru a ne asigura că suntem pregătiți scenariul cel mai grav.”

Comentarii