28 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeInternaționalManifest pro LGBTQ în Congresul SUA! Democrații interzic cuvinte precum tată, mamă,...

Manifest pro LGBTQ în Congresul SUA! Democrații interzic cuvinte precum tată, mamă, fiu și fiică!

Președintele Camerei, Nancy Pelosi, introduce un nou set de reguli pentru guvernarea celui de-al 117-lea Congres. Aceste reguli includ măsuri de diversitate și incluziune menite să atenueze problemele inechității. Una dintre reguli ar promova drepturile LGBTQ + printr-un limbaj inclusiv în materie de gen.

Codul de Conduită care poate fi consultat aici, include reforme „radicale” și promovează diversitatea și incluziunea de gen este semnat de Nancy Pelosi, și de președintele Comitetului pentru Reguli, James P. McGovern.

Conform noilor reguli de limbaj, în Congresul american în loc de ”tatăl sau mama”, va fi folosită particula ”părintele”, în loc de ”fiul sau fiica lui…” va fi folosită particula ”copilul lui…”, în loc de ”frate sau sora lui…” va fi folosită particula ”ruda sau neamul lui…”, în loc de ”unchiul sau mătușa” va fi folosită particula ”ruda părintelui”, în loc de ”verișor sau verișoară” va fi folosită particula ”copilul rudei părintelui” etc.

Alte modificări prevăd înlocuirea termenului ”marinari” (seamen) cu ”navigatori”, în loc de ”chairman” (președinte) se va folosi prescurtatea ”chair”, iar formulările de genul „el sau ea servește” și „el sau ea deține” vor fi înlocuite cu „respectivul membru, delegat sau comisar rezident servește sau deține”.

„În calitate de președinte al Camerei, sunt încântat să mă alătur președintelui Jim McGovern în introducerea acestui pachet de reguli vizionare, care reflectă punctele de vedere și valorile întregii game a majorității noastre democratice, din punct de vedere istoric”, a spus Pelosi într-o declarație despre propunere.

Schimbarea are loc întrucât un număr record de parlamentari LGBTQ se alătură Congresului, potrivit datele furnizate de LGBTQ Victory Fund, o organizație „dedicată alegerii în mod deschis a persoanelor LGBTQ care pot continua egalitatea la toate nivelurile de guvernare”.

În ultimii ani, activiștii și lingviștii din întreaga lume au făcut presiuni pentru un limbaj care să includă mai mult genul, creând noi termeni și redistribuindu-i pe cei existenți. În prezent, în plus față de înființarea permanentă a unui birou pentru diversitate și incluziune și alte măsuri privind diversitatea, democrații consideră că noul Cod de Conduită ar „onora toate identitățile de gen prin schimbarea pronumelor și a relațiilor familiale din regulile Camerei cu alți termeni neutri în materie de gen”. Anterior, Congresul a funcționat sub o regulă binară, în care cuvintele care presupuneau existența unui gen îl includeau și pe celălalt.

Cele mai citite

Autoritatea Aeronautică Civilă a cumpărat cele mai noi iPhone 15, pentru membrii CA

Scandalul Achiziției Telefoanelor de Ultimă Generație la AACR Stârnește Controverse: Șapte Telefoane iPhone 15 și un Samsung Galaxy S23 Ultra au fost cumpărate...

Preoți catolici, prinși într-o orgie sexuală cu un băiat. Clericii nu au permis ambulanțelor să intervină în ajutorul victimei, care leșinase

„Preoții din Dąbrowa Górnicza au organizat o petrecere pentru care au ordonat o prostituată. Când bărbatul invitat și-a pierdut cunoștința, participanții la întâlnire...

Finlanda testează în premieră mondială pașapoartele digitale

Autoritățile de frontieră din Finlanda afirmă că documentele digitale de călătorie sunt "la fel de fiabile" ca un pașaport fizic, notează Euronews.com. Cetățenii finlandezi care...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies