10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInternaționalManfred Weber promite o Uniune 'puternică' şi 'generoasă'

Manfred Weber promite o Uniune ‘puternică’ şi ‘generoasă’

Germanul care candidează la succesiunea lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene afirmă că vrea să întoarcă pagina Brexitului pentru a se concentra asupra adevăratelor probleme care îi afectează pe cetăţenii UE.

Sloganul “The power of we” profită şi de faptul că pronumele reprezintă primele două litere din numele Weber şi îşi propune să transmită mesajul: puterea tuturor europenilor şi a lui Manfred Weber.

Cap de listă al Partidului Popular European (PPE), prima forţă politică din Parlamentul European, Manfred Weber se află printre candidaţii bine plasaţi pentru a conduce viitorul executiv comunitar.

În trei clipuri diferite, prezentate miercuri la Casa istoriei europene de la Bruxelles, el îşi prezintă priorităţile pentru UE.

El vrea în primul rând o “Europă puternică”, cu mai mulţi poliţişti de frontieră la porţile sale, pentru a lupta mai bine împotriva migraţiei ilegale şi a terorismului.

Apoi el doreşte o “Europă inteligentă”, care să coordoneze programele de cercetare pentru combaterea maladiilor, precum cancerul.

Şi, în final, el vrea o “Europă generoasă” cu “un plan Marshall pentru Africa” şi o luptă eficientă împotriva încălzirii climatice.

Acest bavarez discret, care şi-a derulat întreaga sa carieră la Bruxelles, va începe pe 23 aprilie, la Atena, un turneu de campanie în cadrul căruia va merge în numeroase ţări europene şi care se va încheia în Bavaria natală, la Munchen, pe 24 mai, cu două zile înainte de sfârşitul scrutinului.

Cele mai citite

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...

Servicii de închiriere animatori copii pentru zile de naștere

Chiar dacă serviciile de animație pentru copii sunt disponibile pe piață doar de câțiva ani, asta nu înseamnă că discutăm despre un concept nou....

Îți dorești un birou impecabil? Alege accesorii și instrumente de birou personalizate

Biroul tău nu este doar un simplu spațiu de lucru. Este un loc în care petreci cel puțin 8 ore în fiecare zi. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă