Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lorand Stoica

Actualizat: 16.07.2019 - 16:37

Manchester: Orașul în care furturile de mașini au crescut cu 80%

Lorand Stoica

Actualizat: 16.07.2019 - 16:37

urturile auto au crescut cu aproximativ 80% în Manchester, unul dintre cele mai mari orașe din Marea Britanie. Cele mai căutate mărci de automobile sunt Audi și Wolkswagen cu o valoare de peste 40.000 de lire sterline, cu scopul de a fi vândute apoi în străinătate sau de a fi duse la dezmembrări auto.

Hoții se pare că nu au niciun impediment de a fura mașinile. Un uluitor procent de 92% din 7555 de furturi de mașini din Greater Manchester nu a dus și la acțiuni în instanță pentru că nu a fost identificat niciun suspect sau nu au existat dovezi suficiente pentru a dovedi furturile.

Forțele de poliție dau vina pe numărul redus de ofițeri de poliție, care îi forțează să prioritizeze alte tipuri de infracțiuni.

Mark Dexter, un oficial de la Greater Manchester Police, a declarat că: "Înțelegem că aceste cifre ar putea provoca îngrijorare și am dori să reasigurăm publicului că vom asculta mereu comunitatea și vom lucra împreună cu ei pentru a face din Greater Manchester un oraș cât mai sigur posibil''.

Simon Williams, de la o companie de asigurări a declarat: "Din păcate, se pare că bandele de furturi de mașini din Manchester sunt capabile să-și deruleze afacerea fără teamă de a fi prinși. Șoferilor nu le rămâne decât să facă tot ce le  stă în putință pentru a-și face mașinile mai greu de furat".

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine