9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMalta, acuzată că nu respectă regulile europene, după ce a închis granițele...

Malta, acuzată că nu respectă regulile europene, după ce a închis granițele pentru cei nevaccinați

Malta a anunțat în mod oficial că, începând cu data de 14 iulie, turiștii vor putea intra în țară doar dacă sunt vaccinați complet. Decizia de a închide granițele pentru restul persoanelor vine ca o măsură de siguranță pentru a nu compromite progresele făcute în ultima perioadă, în ceea ce privește răspândirea coronavirusului. Ministrul sănătății,  Chris Fearne, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că accesul se va face doar cu dovada vaccinării.

Ei bine, decizia Maltei a strânit un val de critici pentru străini. Secretarul de stat pentru afaceri europene din Franța, Clément Beaune, a criticat noile măsuri și a susținut că acestea „contravin regulilor europene.” De asemenea, oficialul francez a făcut un apel către autoritățile din Malta să accepte pașaportul sanitar comunitar.

„Nu o condamn, dar decizia pe care a luat-o Malta este contrară regulilor europene şi cred că trebuie să ne ţinem de cadrul nostru şi să-l aplicăm integral. Acest cadru este cel al paşaportului sanitar european. Aș prefera să revină asupra deciziei lor. Avem un pașaport sanitar, care este același peste tot în Europa. Ceea ce a făcut Malta este să nu mai recunoască decât vaccinul. Aceasta trebuie să ne alerteze asupra faptului că, dacă situația se degradează, tentațiile de închidere, uneori chiar contrare regulilor, se înmulțesc.”, a declarat Clément Beaune, într-o emisiune TV.

Înainte ca autoritățile să închidă granițele pentru turiștii nevaccinați, aceștia puteau călători în Malta pe baza unui test COVID negativ la îmbarcarea în avion sau să fie complet vaccinați. Oficialul francez este de părere că deși Malta este prima țară din Europa care ia astfel de măsuri, alte state i-ar putea urma exemplul. Potrivit acestuia, scopul lui este de a „proteja vacanțele francezilor și ale europenilor”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Inter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano s-a impus cu scorul de 2-1 în „Derby della Madonnina”, contra rivalei locale AC Milan, și și-a asigurat un nou titlu de...
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...
Ultima oră
Pe aceeași temă