Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Majoritatea britanicilor, în favoarea unui Brexit prin orice mijloc

O majoritate a britanicilor consideră că premierul Boris Johnson trebuie să scoată Regatul Unit din Uniunea Europeană (UE) ”prin orice mijloc”, chiar dacă acest lucru înseamnă ocolirea unui vot al Parlamentului, potrivit unui sondaj efectuat pentru cotidianul The Telegraph.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.08.2019 - 12:46

Boris Johnson, care i-a succedat luna trecută Theresei May la conducerea Partidului Conservator şi Guvernului britanic, s-a angajat ca Brexitul să aibă loc la 31 octombrie, cu sau fără acord, în pofida opoziţiei multor deputaţi faţă de unui Brexit fără acord (”no deal”).

Potrivit acestei anchete de opinie realizate de către ComRes şi publicate luni, 54% dintre persoanele chestionate este de acord că ”Boris Johnson trebuie să realizeze Brexitul prin orice mijloc, inclusiv suspendarea Parlamentului dacă este necesar, pentru a-i împiedica pe deputaţi să îl oprească”.

Potrivit sondajului, 46% dintre respondenţi şi-au exprimat dezacordul faţă de această afirmaţie.

Ancheta a fost realizată asupra unui număr 1.645 de persoane, după excluderea celor care au declarat că nu au o opinie cu privire la această  afirmaţie.

Comentarii

loading...