Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Majoritatea americanilor preferă îmbunătăţirea relaţiilor SUA - Rusia

Majoritatea americanilor cred că este mai importantă îmbunătăţirea relaţiilor dintre Statele Unite şi Rusia, decât impunerea de măsuri dure împotriva Moscovei, relatează miercuri Xinhua.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2018 - 10:35

Un sondaj recent realizat de Gallop arată că 58% dintre americani preferă relaţii mai bune cu Rusia, în timp ce adepţii unei linii dure, 'hardliners', care susţin măsuri diplomatice şi economice dure, sunt în proporţie de 36%.

Totodată, majoritatea americanilor - 75% - consideră că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016, în timp ce doar 16% consideră că Moscova nu s-a amestecat în scrutinul prezidenţial american.

Potrivit sondajului de opinie, doar 9% dintre republicani cred că ruşii au intervenit şi au schimbat rezultatul alegerilor, în timp ce majoritatea republicanilor, 58%, consideră că Rusia a intervenit în alegeri însă nu a schimbat rezultatul acestora.

Sper deosebire de aceştia, 78% dintre democraţi consideră că Rusia s-a amestecat în alegeri şi l-a ajutat pe Donald Trump să o învingă pe contracandidata sa democrată Hillary Clinton.

Statele Unite şi Rusia şi-au impus sancţiuni reciproce în timp ce relaţiile bilaterale continuă să se înrăutăţească.

La începutul acestei luni, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că Washingtonul va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei în jurul datei de 22 august în legătură cu presupusa otrăvire în martie a fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în oraşul britanic Salisbury.

Comentarii

loading...