5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalMai mulţi turişti au scăpat nevătămaţi după o avalanșă, în Austria

Mai mulţi turişti au scăpat nevătămaţi după o avalanșă, în Austria

Potrivit imaginilor difuzate de canalul de televiziune austriac ORF, zăpada a spart ferestrele şi a pătruns pe scările hotelului situat în staţiunea Ramsau.

Stratul de zăpadă din Alpii austrieci măsoară mai mulţi metri în urma precipitaţiilor din ultimele două săptămâni care au dus la închiderea mai multor drumuri din cauza riscului crescut de avalanşă.

În landul Salzburg, zeci de mii de locuitori şi turişti nu au mai avut acces la transport rutier marţi inclusiv cei din renumita staţiune de schi Saalbach-Hinterglemm.

Cu toate acestea, intensitatea ninsorilor a scăzut marţi, iar avertizările de avalanşă au fost reduse cu o treaptă, de la ”foarte ridicat” la ”ridicat” în mai multe regiuni.

Estul Elveţiei, la apropiere de graniţa cu Austria, s-a confruntat, de asemenea, cu fenomene meteo specifice iernii.

Un băiat în vârstă de patru ani din oraşul elveţian Naefels a supravieţuit unui incident care i-ar fi putut provoca moartea după ce a alunecat de la balcon şi a căzut şapte metri în gol, a anunţat marţi poliţia locală.

Băiatul nu a suferit răni, căderea sa fiind atenuată de stratul de zăpadă şi de terenul înmuiat de umezeala din ultimele zile, a precizat pentru dpa un purtător de cuvânt al poliţiei.

Cele mai citite

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă