Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mahmoud Abbas s-a întâlnit cu Prinţul William la Ramallah

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat miercuri că palestinienii sunt hotărâţi în ce priveşte ajungerea la pace cu Israelul pe baza frontierelor din 1967, declaraţie făcută în cadrul întâlnirii sale la Ramallah (Cisiordania) cu Prinţul William, Duce de Cambridge.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 27.06.2018 - 18:33

"Dorim să ajungem la pace prin negocieri, şi aceasta este poziţia noastră, care este neschimbată de mult timp", a declarat preşedintele palestinian.

Salutând vizita istorică a Prinţului William în Cisiordania, Abbas şi-a exprimat speranţa că ea nu va fi şi ultima, şi că Ducele de Cambridge va reveni ''când poporul palestinian îşi va obţine independenţa''.

''Cred că această vizită impulsionează prietenia dintre popoarele palestinian şi britanic, şi noi avem întotdeauna nevoie de sprijinul poporului britanic pentru cauza noastră justă'', a afirmat Abbas, precizând că sporirea sprijinului Londrei pentru agenţia ONU pentru refugiaţi reprezintă ''un indiciu important în actualele circumstanţe''.

Abbas şi-a reiterat poziţia împotriva terorismului, spunând: ''Suntem angajaţi în lupta împotriva terorismului oriunde ar fi el, pe plan local, regional şi internaţional, şi, pentru aceasta, suntem în contact cu toate ţările''.

Prinţul William, care este al doilea în ordinea succesiunii la Tron, şi-a exprimat bucuria că este în prima sa vizită în Palestina şi că se va întâlni cu palestinieni şi va asista la mai multe activităţi culturale.

''Mă bucur că ţara mea cooperează cu partea palestiniană în domeniul educaţiei şi sper că această cooperare va continua până când regiunea va ajunge la pace'', a spus Prinţul William.

Xinhua precizează că se aşteaptă ca Prinţul William să viziteze municipalitatea Ramallah şi să asiste la evenimente culturale şi sportive în Oraşul Vechi al Ierusalimului.

Comentarii

loading...