Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ierusalim

Mahmoud Abbas către Donald Trump: Ierusalimul este capitala eternă a Palestinei

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat miercuri că Ierusalimul este "capitala eternă a statului Palestina", informează Reuters citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2017 - 23:27

Declarația liderului palestinian este primul său răspuns la anunțul făcut în aceeași zi de președintele Donald Trump, care a spus că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Într-un discurs înregistrat în ajun și difuzat la postul Palestine TV, Abbas a respins anunțul lui Trump care include o decizie de a muta ambasada SUA de la Tel Aviv, unde se află în prezent, la Ierusalim, demers care — în opinia lui Abbas — "echivalează cu abdicarea de către SUA de la rolul lor de mediator al păcii".

"Aceste măsuri reprobabile constituie o subminare deliberată a tuturor eforturilor de pace și reprezintă o declarație conform căreia Statele Unite s-au retras din rolul pe care l-au jucat în ultimele decenii de sponsor al procesului de pace", a spus Abbas, care a adăugat că decizia încurajează Israelul "să continue politica de ocupație, colonizare, apartheid și epurare etnică".

"Prin această declarație, (Trump) a ales să încalce toate rezoluțiile și acordurile internaționale și bilaterale și să contrazică consensul internațional exprimat prin luările de poziții ale mai multor țări din întreaga lume", a acuzat liderul palestinian.

Abbas a insistat că decizia lui Trump "nu va schimba realitatea orașului Ierusalim, nici nu va oferi legitimitate Israelului în această privință, deoarece este un oraș arab creștin și musulman, capitala eternă a Statului Palestina.

Comentarii