MAE face precizări despre românii morți în Ungaria

Şapte persoane, inclusiv cetăţeni străini, au murit în urma unui accident rutier produs luni dimineaţă pe o autostradă din Ungaria.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

28.10.2019 - 18:00

Un camion înmatriculat în Serbia a rupt balustrada de protecţie şi a pătruns pe contrasens, lovind două autoturisme, pe Autostrada M5, în zona Kistelek.

Cele trei vehicule au loc foc în urma impactului. MAE a confirmat moartea celor 4 români, o familie întreagă, și spune că nu a fost solicitat pentru asistență consulară.

„Consulatul General al României la Szeged urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 28 octombrie 2019, în regiunea Csongrad, accident soldat cu decesul a patru cetățeni români.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la identitatea persoanelor implicate și circumstanțele producerii accidentului.

Citește și: Neașteptat! Decizia luată de Rareș Bogdan

 
 
Până la acest moment, la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară.

Reprezentanții Consulatului General al României la Szeged monitorizează cu prioritate situația și se află în contact cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde asistență consulară în vederea îndeplinirii formalităților de eliberare a documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite”, se spune în comunicat.

Comentarii