Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Macron vrea finanțare de la stat pentru presă

Pentru prima dată de când este președinte, Emmanuel Macron a invitat câțiva jurnaliști la o discuție liberă în biroul său.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 09.02.2019 - 16:25

În timpul conversației, Macron i-a lăsat cu gura căscată pe interlocutori, atunci când a lansat propunerea ca ziariștii din anumite redacții să fie remunerați și de către Stat, pentru că informația este un "bun public".

Macron susține că trebuie ca cineva să îi asigure neutralitatea. "Informația este un bun public. Și poate că Statul ar trebui să o finanțeze. Bun public nu este cameramanul de la France 3. Bun public este informația care o furnizează BFM, LCI, TF1, sau alții. Și pentru a ne asigura că ea va rămâne neutră, trebuie să finanțăm structurile care îi asigură neutralitatea. În acest sens, al verificării informației, ar trebui să existe o formă de subvenție publică asumată, avându-i drept garanți pe ziariști. Aceasta remunerație trebuie să fie lipsită de orice interes subiectiv, dar , pe undeva, aceasta trebuie să vină și din interiorul profesiei", a spus Macron.

Cine crede, dupa ce citeste asta, ca presedintele Frantei, vorbeste prostii, e prost! Pentru ca Macron este sincer. El doar spune cum va fi si cum va circula informatia in "democratia", nu numai franceza, unui viitor foarte apropiat: informatia va fi neutra, neutralitatea ei va fi asigurata de structurile media, recunoscute de STAT, care, pentru a elimina orice doza de subiectivitate, o vor verifica, si apoi distribui, iar STATUL, pentru ca informatia este bun public, le va remunera pentru asta! De fapt, Legea impotriva Fake News, adoptata recent de parlamentul francez, contine prevederi care orienteaza clar spre o definire a informatiei veridice, drept informatia provenita numai din surse media oficiale!

5 hrs · Public

 

Comentarii

loading...