14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMacron: Unii dintre protestatari au murit "din cauza prostiei umane"

Macron: Unii dintre protestatari au murit “din cauza prostiei umane”

“Regret că 11 dintre concetăţenii noştri şi-au pierdut viaţa în timpul acestei crize (…). În cele mai multe cazuri ei şi-au pierdut viaţa din cauza prostiei umane, însă niciunul dintre ei nu a fost victima forţelor de ordine”, a declarat şeful statului francez în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sissi.

De la jumătatea lunii noiembrie, zeci de mii de persoane au protestat în Franţa împotriva politicilor sociale şi fiscale ale preşedintelui Macron. Aceste demonstraţii au fost deseori marcate de ciocniri violente cu forţele de ordine.

“Ceea ce trăieşte Franţa de câteva săptămâni este fără precedent şi vreau să salut profesionalismul forţelor de ordine în acest context”, a adăugat Macron, răspunzând întrebării unui jurnalist egiptean în legătură cu manifestaţiile din ultimele două luni din Franţa şi respectarea drepturilor omului de către autorităţile franceze.

“În Franţa, este permisă libera exprimare (…). În Franţa, putem spune totul. Uneori spunem multe chiar împotriva ţării şi regret acest lucru”, a mai afirmat Macron, adăugând că aceasta este ‘forţa democraţiei’.

În timpul demonstraţiilor ‘vestelor galbene’, care “nu au fost niciodată interzise, indivizi, huligani, extremişti (…) au comis uneori cele mai grave abuzuri, au vandalizat magazine, clădiri publice, şi au comis acte de violenţă împotriva forţelor de ordine sau a altor persoane”, a adăugat el.

“Ei au fost arestaţi în mod legitim. Nu au fost arestaţi pentru că au spus ceva. Nu au fost arestaţi pentru că au crezut ceva. Au fost arestaţi pentru că au distrus, pentru că au atacat alţi cetăţeni sau alte instituţii”, a mai spus Macron.

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă