13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMacron: Nu ştiu ce decizie va lua Trump în privinţa acordului nuclear...

Macron: Nu ştiu ce decizie va lua Trump în privinţa acordului nuclear cu Iranul

”Nu ştiu ce va decide preşedintele Statelor Unite la data de 12 mai. Oricare ar fi decizia, va trebui să pregătim o negociere mai amplă şi o înţelegere mai amplă, deoarece cred că nimeni nu doreşte un război sau amplificarea tensiunilor din regiune”, a declarat Macron, aflat într-o vizită oficială în Australia, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice. Liderul de la Casa Albă a anunţat că le oferă timp aliaţilor europeni ai SUA până pe data 12 mai pentru ca aceştia să cadă de acord asupra înăspririi condiţiilor acordului, în caz contrar Washingtonul se va retrage din acord.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă