Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Macron instituie o zi de ”omagiere a victimelor terorismului” la 11 martie

Preşedintele francez Emmanuel Macron a hotărât să instituie, prin decret, data de 11 martie drept zi naţională în memoria victimelor terorismului, a anunţat vineri Palatul Elysée, relatează Le Monde.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2019 - 20:39

Această dată reprezintă un ecou al Zilei Europene de comemorare a celui mai sângeros atentat jihadist din Europa, la Madrid, pe 11 martie 2004, soldat cu 191 de morţi.

”Această decizie răspunde unor solicitări exprimate de foarte numeroase victime şi de asociaşiile care le însoţesc şi le reprezintă”, precizeazăpreşedinţia franceză într-un comunicat.

Această dată a fost preconizată de către un comitet ad-hoc, care şi-a prezentat concluziile în septembrie 2018.

”Un omagiu al naţiunii adus victimelor atentatelor din Franţa şi victimelor franceze ale unor atentate comise în străinătate, ea va avea loc, în mod simboloc, în aceeaşi zi cu Ziua Europeană a Victimelor terorismului. El reprezintă astfel un ecou al comunităţii destinului care uneşte statele membre ale Uniunii Euripene în faţa terorismului”, se arată în comunicat.

Prima ceremonie urmează să fie organizată la 11 martie 2020, ”în colaborare strânsă cu asocialiile victimelor şi de ajutorare a victimelor”, adaugă Palatul Elysée.

Comentarii

loading...