23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMacron anunță o vizită la Putin

Macron anunță o vizită la Putin

“Convorbirile pentru construirea încrederii, iniţiate cu preşedintele Putin la Fortul Brégançon, continuă”, a notat Macron într-un tweet, menţionând securitatea europeană, conflictele regionale şi schimbările climatice printre subiectele-cheie de pe agenda viitoarelor discuţii. “Voi călători curând în Rusia”, a scris el.

Emmanul Macron nu a precizat când va efectua această vizită, însă Palatul Elysee anunţa vineri că vizita s-ar putea desfăşura “în lunile următoare”, “înainte de sfârşitul anului”, dar va trebui să ţină seama de criza generată de epidemia de COVID-19.

Macron şi Putin au discutat vineri în format de videoconferinţă, în timpul căreia preşedintele rus l-a invitat pe liderul francez să facă o vizită în Rusia.

Videoconferinţa de vineri a fost caracterizată de Palatul Elysee drept un “schimb de opinii aprofundat şi substanţial”, care a “permis să se facă o evaluare a dialogului de încredere şi de securitate angajat” în cursul vizitei preşedintelui rus la fortul Brégançon, reşedinţa de vacanţă a preşedintelui francez în sudul Franţei, la 19 august 2019, cu puţin timp înainte de summitul G7 de la Biarritz (sud-vest). Preşedinţia franceză a insistat apoi asupra “calităţii relaţiei bilaterale”.

Preşedintele francez a îndemnat de mai multe ori Europa să-şi reexamineze parteneriatul strategic cu Rusia, susţinând că politica de sfidare a Moscovei din ultimii ani a eşuat.

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă