11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMacron afirmă că lumea trece printr-o criză profundă şi avertizează cu privire...

Macron afirmă că lumea trece printr-o criză profundă şi avertizează cu privire la un nou război

Într-un discurs cu ocazia centenarului Organizaţiei Internaţionale a Muncii la Geneva, Macron a cerut protecţie socială universală şi compensaţii pentru persoanele care sunt ameninţate de schimbările tehnologice şi climatice.

„Cred că haosul este aici. Şi cred că este responsabilitatea generaţiei noastre să nu aşteptăm un nou război, ci să analizăm lumea aşa cum este”, a afirmat Macron.

„Cred că astăzi suntem la un pas de război, dacă nu avem grijă. Şi acel război este prezent în democraţiile noastre – este criza profundă prin care trecem. Putem să alegem să fim somnambuli. Dar dacă dorim cu adevărat progres, trebuie să ne luăm angajamente serioase”, a adăugat el.

Creşterea inegalităţilor hrăneşte „autoritarismul”, a precizat Macron.

„Votanţii spun „democraţia nu ne protejează de capitalismul care a luat-o razna, aşa că hai să ne închidem graniţele, să construim ziduri şi să ieşim din multilateralism”, a afirmat Macron, făcând aparent referire la preşedintele american Donald Trump.

Macron a vorbit timp de 44 de minute, cu mult mai mult decât ceilalţi lideri prezenţi, printre care s-au numărat şi premierul rus Dmitry Medvedev şi cancelarul german Angela Merkel.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă