11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalLovitură pentru ISIS: Marea Britanie, atac cibernetic împotriva teroriștilor

Lovitură pentru ISIS: Marea Britanie, atac cibernetic împotriva teroriștilor

Operaţiunea a afectat capacitatea grupării teroriste de a coordona atacuri şi le-a oprit propaganda, a precizat Fleming.

Este pentru prima oară când Marea Britanie lansează o campanie militară pentru a afecta campaniile online ale unui adversar.

„Rezultatele acestei operaţiuni sunt vaste. În 2017 au fost situaţii în care celor de la ISIS le-a fost aproape imposibil să îşi împrăştie ura online, să îşi utilizeze canalele obişnuite sau aibă încredere în propriile publicaţii”, a adăugat Fleming.

El a declarat că operaţiunile cibernetice au perturbat activităţile online ale grupării şi chiar le-au distrus echipamente şi reţele.

„Această campanie demonstrează cât de orientate şi eficiente pot fi ofensivele cibernetice”, a declarat Fleming.

El a criticat şi Rusia pentru ceea ce a numit „un comportament cibernetic de neacceptat”.

Fleming a declarat că folosirea unei neurotoxine asupra lui Sergei şi Yulia Skripal în Salisbury a fost „şocant” şi demonstrează „cât de iresponsabilă poate fi Rusia”.

„Răspunsul dur al Marii Britanii şi al comunităţii internaţionale arată Kremlinului că asemenea acţiuni ilegale au consecinţe şi se pare că evaluarea noastră privind Rusia va fi din ce în ce mai cerută”, a susţinut Fleming.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă