Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Lovitură de teatru în scandalul "Rusia-Donald Trump": Un fost consilier ar urma să pledeze vinovat

Fostul consilier de campanie al lui Donald Trump Rick Gates a acceptat să depună mărturie împotriva fostului director de campanie al miliardarului republican Paul Manafort şi urmează să pledeze vinovat de acuzaţii de fraudă, potrivit Los Angeles Times (LAT), scrie CNN.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2018 - 12:12

CNN a dezvăluit săptămâna trecută că Gates era pe cale să finalizeze o înţelegere pe care o negocia de aproximativ o lună cu echipa procurorului special Robert Mueller.

O revizuire a pledoariei urmează să fie prezentată la un tribunal federal ”în următoarele câteva zile”, dezvăluie cotidianul în ediţia de duminică.

Gates se poate aştepta la ”o reducere substanţială a pedepsei”, care probabil va fi de aproximativ 18 luni de închisoare, în cazul în care cooperează în anchetă, potrivit LAT. El ar putea totodată să restituie sume de bani sau bunuri obţinute prin presupusa activitate ilegală.

În afară de manevre judiciare, Gates, care are patru copii, a fost supus unor presiuni personale şi financiare să găsească o rezolvare rapidă a procedurilor de care este vizat, a declarat pentru CNN o sursă apropiată cazului.

Gates le-a spus asociaţilor săi că speră să primească o asistenţă externă de la un fond de apărare judiciară, însă donatorii GOP nu au dat dovadă de interes să-l ajute pe Gates şi nici pe asociatul său Manafort să-şi acopere cheltuielile judiciare, au declarat două surse.

Odată ce se va încheia înţelegerea, Gates va deveni încă un colaborator în ancheta lui Mueller cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Acest lucru ar urma totodată să sporeească presiunea în vederea unei cooperări asupra lui Paul Manafort, alături de care este inculpat.

Fostul director al campaniei lui Trump a pledat nevinovat de acuzaţiile formulate de echipa lui Mueller şi se pregătelte de un proces cu prvire la presupuse infracţiuni financiare care nu au legătură cu campania electorală.

Gates a pledat la rândul său nevinovat, pe 30 octombrie.

Comentarii