13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalLopez Obrador: Nimeni nu va ameninţa Mexicul cu un zid

Lopez Obrador: Nimeni nu va ameninţa Mexicul cu un zid

”Mexicul va deveni o putere şi va schimba raportul de forţe. Nimeni nu ne va mai ameninţa că ne va închide frontierele sau că ne va militariza frontiera, că va construi un zid”, a declarat Lopez Obrador, care preia funcţia la 1 decembrie.

”Asta va fi posibil pentru că ţara va cunoaşte creştere (economică) şi vor exista locuri de muncă”, a adăugat el.

Trump a postat recent pe Twitter că Statele Unite au nevoie de o frontieră sigură, pentru că Mexicul a înregistrat un număr-record de omucideri în 2017.

Trump a fost ales la Casa Albă mai ales în baza promisiunii sale de a expulza migranţi fără acte şi de a construi un zid la frontiera cu Mexicul, cu scopul de a împiedica intrarea unor imigranţi clandestini, catalogându-i pe unii dintre ei drept criminali.

Declaraţiile sale explozive au declanşat cea mai gravă criză diplomatică din ultimele decenii între cei doi vecini.

Pe 14 mai, o delegaţie americană de rang înalt condusă de secretarul de Stat Mike Pompeo s-a dus în Mexic pentru a se întâlni cu Lopez Obrador.

Subiectul zidului nu a fost, însă, abordat, şi nici în mesaje pe care Trump şi viitorul său omolog mexican le-au schimbat.

Mexicul a înregistrat în 2017 un număr-record de 28.711 de omucideri.

Situaţia pare că s-a înrăutăţit, având în vedere că s-au înregistrat deja 15.973 de omucideri în primele şase luni ale acestui an.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă