Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Londra: Săptămâna Modei începe vineri pe fondul criticilor ecologiste

Săptămâna Modei de la Londra va începe vineri în ciuda criticilor mişcării ecologiste Extinction Rebellion, care cere anularea evenimentului ca urmare a impactului negativ al industriei vestimentare asupra mediului, conform EFE

Share

Rl online 0 comentarii

13.09.2019 - 19:23

Potrivit ziarului britanic The Independent, organizaţia a făcut apel la boicotarea evenimentului, care se desfăşoară în perioada 13 - 17 septembrie, pentru a oferi astfel un răspuns actualei crize climatice. Grupul ecologist a anunţat că va convoca 'un marş funebru', marţi 17 septembrie, pentru a cere Consiliului Britanic al Modei (British Fashion Council, BFC) să înlocuiască evenimentul cu 'un summit bianual pentru a aborda rolul industriei în mediul înconjurător'.

Potrivit BFC, actuala ediţie a Săptămânii Modei se va desfăşura pentru prima oară în diferite locaţii ale capitalei britanice, cu un mare număr de activităţi ce vor implica toate comunităţile oraşului. Peste 66 de mărci, 74 de magazine şi 170 de acţiuni participă la aceste eveniment pentru a prezenta ceea ce pregăteşte industria modei pentru primăvara-vară 2020. La actuala ediţie este din nou prezentă iniţiativa 'Positive Fashion', lansată de BFC, prin care se doreşte susţinea pilonilor 'modei pozitive': sustenabilitate, egalitate, diversitate, artizanat şi comunitate. De asemenea se vor deschide pentru public porţile centrelor The Store X şi 180 Strand.

Printre creaţiile prezentate vineri se numără colecţiile designerilor Mark Fast, Matty Bovan şi Marta Jakubowski, în timp ce marţi este aşteptată prezentarea cunoscutei creatoare de modă britanice Alexa Chung. Pentru duminică pe agenda evenimentului figurează colecţiile creatoarelor de modă Victoria Beckham şi Margaret Howell, în timp ce luni vor avea loc paradele Burberry şi Christopher Kane. La încheierea evenimentului, marţi, sunt aşteptate cu mare interes colecţiile designerilor Mimi Wade, Bobby Abley şi Charlotte Knowles, printre alţii.

Comentarii

loading...