Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Londra promite un ajutor de 10 milioane de lire sterline pentru Amazonia

Premierul britanic Boris Johnson a promis luni, cu ocazia summit-ului G7 de la Biarritz, un ajutor de 10 milioane de lire sterline pentru conservarea pădurii tropicale din Amazonia, afectată grav de incendii, informează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.08.2019 - 12:42

”Toată săptămâna am privit, îngroziţi, cum pădurea tropicală arde sub ochii noştri, aşa că nu putem trece cu vederea realitatea", a declarat Boris Johnson, într-un comunicat.

Potrivit cifrelor, 79.513 de incendii au fost raportate anul acesta în Brazilia, din care mai mult de jumătate în această zonă.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a autorizat sâmbătă, după ce a fost criticat la nivel global, mobilizarea armatei în Pădurea Amazoniană pentru a lupta contra incendiilor.

Ajutorul va fi pus la dispoziţie imediat pentru a ajuta la conservarea pădurii, dar şi pentru populaţiile afectate.

În comunicat Boris Johnson confirmă că Marea Britanie speră să găzduiască în 2020 conferinţa privind climatul, COP-26.

 

Comentarii

loading...