19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalLondra nu vrea să amâne Brexitul

Londra nu vrea să amâne Brexitul

”Suntem foarte clari: politica guvernului este ca articolul 50 (al Tratatului UE, care se referă la retragerea unui stat din blocul comunitar) nu poate fi prelungit”, a declarat Callanan, răspunzând unei întrebări legate de o posibilitate evocată de cotidianul britanic The Telegraph.

”Vom părăsi UE pe 29 martie acest an întrucât asta este ceea ce spune articolul 50, pentru asta a votat parlamentul, şi asta este ceea ce spune legislaţia naţională britanică”, a adăugat el.

Parlamentul britanic va supune la vot săptămâna viitoare acordul de retragere negociat de Londra şi Bruxelles. Dezbaterile în Camera Comunelor se vor desfăşura pe 9 şi 10 ianuarie, dar ele s-ar putea prelungi până vineri, 11 ianuarie.

”Acest lucru nu a fost solicitat de autorităţile britanice”, a spus la rândul său ministrul francez al afacerilor europene Nathalie Loiseau, întrebat despre posibilitatea amânării datei ieşirii efective a Regatului Unit din UE.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a afirmat marţi, la Dublin, că este prematur să fie luată în considerare o amânare a ieşirii Regatului Unit din blocul comunitar întrucât parlamentul britanic ar putea ajunge să susţină acordul.

”Nu aş vrea cu adevărat să mă gândesc acum şi aici la posibilitatea prelungirii articolului 50. Nu cred că pe asta trebuie să ne concentrăm astăzi”, a subliniat Maas.

El a apreciat că un Brexit fără acord ar avea un efect negativ asupra locurilor de muncă din Germania, ceea ce Berlinul intenţionează să prevină ”indiferent de costuri”.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă