4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalLondra în alertă! O mașina a intrat în bariera de securitate de...

Londra în alertă! O mașina a intrat în bariera de securitate de la Parlament

UPDATE 13:28 – Bărbatul arestat de poliţia britanică după ce şi-a propulsat maşina în bariera de securitate din faţa Parlamentului de la Londra marţi dimineaţă este suspectat de ‘acte teroriste’, a anunţat Scotland Yard, citat de AFP şi Reuters.

Poliţia a indicat că tratează incidentul ca pe unul legat de ‘terorism’, iar şoferul maşinii implicate în incident – un tănăr de peste 20 de ani – a fost reţinut şi se află în custodia poliţiei la o secţie din sudul Londrei. Atacul a făcut mai mulţi răniţi, dar viaţa niciunuia dintre ei nu este în pericol.

„A fost arestat pentru suspiciunea de infracţiuni teroriste”, a declarat poliţia metropolitană într-un comunicat. „Nu era nimeni altcineva în maşină, care rămâne la locul incidentului pentru a fi cercetată. În acest stadiu al anchetei, nu s-a descoperit nicio armă”, se mai spune în comunicat.

„Gândurile mele sunt cu cei care au fost răniţi în incidentul de la Westminster, iar mulţumirile mele se îndreaptă spre serviciile de urgenţă, pentru răspunsul lor imediat şi curajos”, a notat May marţi pe contul său de Twitter.

UPDATE 11:10 – Potrivit AFP, citată de Agerpres, agenţi de poliţie puternic înarmaţi au înconjurat un autoturism de culoare gri, al cărui şofer a fost scos afară şi încătuşat.

Alte imagini arată cum agenţi de poliţie reţin un bărbat, îmbrăcat în blugi şi o jachetă neagră.

Poliţia britanică nici acum nu știe dacă este vorba sau nu de un incident legat de „terorism”, conform Reuters.

„Încercăm să punem elementele cap la cap”, s-a limitat să afirme un purtător de cuvânt al forţelor de ordine.

Martorii oculari, citați de BBC News, susțin că șoferul pare să fi intrat cu mașina în pietoni intenționat.

Staţia de metrou Westminster, în apropiere de parlament, a fost închisă, iar clădirea a fost înconjurată de un cordon de poliţişti. Nimeni nu are permisiunea să intre în clădirea parlamentului. Dar şi aşa sunt puţini vizitatori, întrucât parlamentarii sunt în vacanţă.

 

Poliţiştii înarmaţi au înconjurat maşina şi pot fi văzuţi cum îl scot din vehicul pe şofer, în jurul orei locale 08:00.

Scotland Yard a anunţat că un bărbat a fost arestat iar zona a fost evacuată.

Mai multe ambulanţe au sosit la locul incidentului, iar un dispozitiv de securitate a izolat străzile din jurul parlamentului – Millbank şi Victoria Tower Gardens – unde a sosit un dispozitiv important de zeci de poliţişti.

“Şoferul maşinii a fost reţinut. Mai mulţi pietoni au fost răniţi. Ofiţerii rămân la faţa locului. Vom furniza mai multe informaţii când le vom deţine”, a comunicat poliţia din Londra pe Twitter.

Poliţia nu a putut preciza dacă este vorba de un atac terorist: “Încă încercăm să ne dăm seama”, a declarat o purtătoare de cuvânt

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă