12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalLondra acuza: Rusia a stocat de ani buni substanța folosită împotriva lui...

Londra acuza: Rusia a stocat de ani buni substanța folosită împotriva lui Skripal

”Avem dovezi că în cursul ultimilor zece ani, Rusia nu doar a efectuat lucrări de dezvoltare a acestui agent neurotoxic cu scopul de a comite asasinate, ci a şi acumulat şi stocat agentul Noviciok. Mâine, experţi din cadrul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice vor veni în Marea Britanie. Le vom da mostre care vor fi testate în cele mai recunoscute laboratoare internaţionale”, a declarat Johnson.

Potrivit ministrului britanic de Externe, testele ar urma să dureze cel puţin 14 zile.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi continuă să fie în stare critică.

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informaţii externe (MI6). Ulterior, acesta a primit azil în Marea Britanie.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a indicat că Rusia nu a declarat niciodată organizaţiei stocurile de agent neurotoxic Noviciok, relatează vineri agenţia DPA.

Potrivit OIAC, nici un organism guvernamental nu a înregistrat vreodată arma chimică respectivă. Dacă Rusia a produs agentul şi nu l-a declarat, atunci aceasta contravine Convenţiei privind armele chimice, a declarat miercuri ambasadorul britanic la ONU, Jonathan Allen.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

DARURI PENTRU COPII DIN PARTEA ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În apropierea  sărbătorilor pascale, copiii îngrijiți în cadrul Centrului de zi ”Arlechino” și cei din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ambele din...
Ultima oră
Pe aceeași temă