20.1 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeInternaționalLituania construiește un zid de 500 de kilometri la granița cu Belarus

Lituania construiește un zid de 500 de kilometri la granița cu Belarus

Lituania a început să construiască un zid de oțel de cel puțin 500 de kilometri, la granița cu Belarus. Acesta este menit să țină la distanță migranții care încearcă să intre în țară. De câteva luni, numărul trecerilor ilegale a crescut masiv, iar autoritățile iau măsuri dure.

Virgilius Raugale, șeful grănicerilor din sudul țării, a precizat că deși nu este o soluție complet sigură de a-i ține pe migranți departe, zidul va pune piedici. Astfel, autoritățile vor avea timpul necesar pentru a acționa.

Lituania construiește un zid de oțel la granița cu Belarus

„Este probabil imposibil să construiești un obstacol peste care nu se poate trece, deci cred că și această barieră poate fi depășită. Însă va dura multă vreme și noi vom avea timp să reacționăm”, a spus Virgilius Raugale, șeful grănicerilor din sudul țării.

Lituania a alocat 152 de milioane de euro pentru a construi un zidul. Autoritățile au estimează să fie gata în septembrie 2022. De asemenea, zidul va fi suplimentat de sârmbă ghimpată înaltă de trei metri și de echipament de supraveghere video.

UE acuză Belarusul că trimite intenționat migranți ilegali din Orientul Mijlociu, drept răzbunare după ce i-au fost impuse sancțiuni economice. Președintele Aleksandr Lukașenko a negat acuzațiile. Acesta spune că nu mai acționează pentru oprirea migranților care îi trec granițele deoarece sancțiunile UE nu-i mai lasă resurse pentru acest lucru.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Franța și Republica Moldova au dat startul pentru negocierea unui acord de apărare

Franţa şi Republica Moldova, o ţară mică care trăieşte şi ea în frica agresiunii ruse, au început negocierea unui acord de apărare, a aflat...

Franța și Republica Moldova au dat startul pentru negocierea unui acord de apărare

Franţa şi Republica Moldova, o ţară mică care trăieşte şi ea în frica agresiunii ruse, au început negocierea unui acord de apărare, a aflat...

Antonio Tajani apreciază solidaritatea franceză în problema migranților, dar a criticat Grermania

Şeful diplomaţiei italiene Antonio Tajani şi-a exprimat luni satisfacţia în legătură cu "solidaritatea" franceză în problema migranţilor şi a criticat Germania, acuzată că finanţează...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies