Puigdemont (Foto: Facebook)

Liderul separatist al Cataloniei, Carles Puigdemont, a devenit europarlamentar

Carles Puigdemont, autoproclamatul președinte al Cataloniei - regiune componentă a Spaniei, și-a preluat mandatul de europarlamentar.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.01.2020 - 21:40

Doi lideri separatişti din Catalonia, Carles Puigdemont şi Antoni Comin, şi-au preluat, luni, funcțiile de europarlamentari. Ambii au fost aleşi europarlamentari în luna mai 2019.

"A sosit o zi mult așteptată. Nu doar pentru că suntem europarlamentari, ci pentru că am depășit mai mult de doi ani de impedimente pentru a face politică. Multe resurse umane, economice și tehnice au fost cheltuite pentru a ne împiedica pe noi să fim aici. Este imposibil ca UE să continue să susțină că nu vede încălcări ale drepturilor omului. Dacă Spania nu ne recunoaște imunitatea, asta înseamnă că Europa începe în Pirinei", a spus Puigdemont, într-un mesaj postat pe Facebook.

Carles Puigdemont şi Antoni Comin s-au refugiat din Spania în Belgia, iar guvernul de la Madrid a încercat fără succes să obțină extrădarea lor, pentru a fi judecați în Spania. Guvernul de la Madrid îi acuză că s-au implicat în organizarea referendumului pentru separarea Cataloniei de Spania, din anul 2017, referendum pe care guvernul de la Madrid l-a declarat a fi ilegal.

Separatiștii îl recunosc pe Carles Puigdemont drept președinte al Cataloniei și drept șef al guvernului de la Barcelona.

 

Comentarii