Liderul protestatarilor din Bosnia, arestat

Poliţia bosniacă l-a arestat pe liderul manifestaţiilor ce reunesc în fiecare seară, de nouă luni, în oraşul Banja Luka (nordul Bosniei), sute de persoane care cer adevărul legat de moartea unui student în luna martie.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 25.12.2018 - 18:13

Davor Dragicevic (49 de ani), al cărui fiu David a fost ucis la vârsta de 21 de ani, a fost arestat după ce a refuzat să dea curs unei convocări a poliţiei, a declarat Marija Markanovic, purtătoare de cuvânt a poliţiei bosniace, scrie Agerpres.

Dragicevic şi fosta sa soţie îi acuză de câteva luni responsabilii poliţiei şi ai puterii din Republica Srpska, entitatea sârbilor bosniaci, că le-au ucis fiul.

Cadavrul lui David Dragicevic, student la informatică, a fost găsit în luna martie într-un pârâu de la marginea oraşului Banja Luka, după câteva zile de la dispariţia tânărului. Autorii nu au fost descoperiţi.

Davor Dragicevic şi mai mulţi membri ai grupării sale, intitulată 'Dreptate pentru David', care manifestează în fiecare seară în piaţa centrală din Banja Luka, s-au strâns pe 17 decembrie în faţa parlamentului Republicii Srpska, fără a avea aprobarea autorităţilor.

Douăzeci dintre manifestanţi, printre care şi Davor Dragicevic, sunt acuzaţi de Parchet de ''ameninţarea securităţii'' responsabililor politici.

Soţia lui Davor Dragicevic, mama lui David, a fost la rândul său arestată, la fel ca liderul unui partid de opoziţie, Branislav Borenovic, şi un deputat din formaţiunea respectivă, Drasko Stanivukovic. Ei sunt acuzaţi de ''atentat la ordinea publică'', potrivit poliţiei.

Comentarii