12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalLiderul protestatarilor din Bosnia, arestat

Liderul protestatarilor din Bosnia, arestat

Davor Dragicevic (49 de ani), al cărui fiu David a fost ucis la vârsta de 21 de ani, a fost arestat după ce a refuzat să dea curs unei convocări a poliţiei, a declarat Marija Markanovic, purtătoare de cuvânt a poliţiei bosniace, scrie Agerpres.

Dragicevic şi fosta sa soţie îi acuză de câteva luni responsabilii poliţiei şi ai puterii din Republica Srpska, entitatea sârbilor bosniaci, că le-au ucis fiul.

Cadavrul lui David Dragicevic, student la informatică, a fost găsit în luna martie într-un pârâu de la marginea oraşului Banja Luka, după câteva zile de la dispariţia tânărului. Autorii nu au fost descoperiţi.

Davor Dragicevic şi mai mulţi membri ai grupării sale, intitulată ‘Dreptate pentru David’, care manifestează în fiecare seară în piaţa centrală din Banja Luka, s-au strâns pe 17 decembrie în faţa parlamentului Republicii Srpska, fără a avea aprobarea autorităţilor.

Douăzeci dintre manifestanţi, printre care şi Davor Dragicevic, sunt acuzaţi de Parchet de ”ameninţarea securităţii” responsabililor politici.

Soţia lui Davor Dragicevic, mama lui David, a fost la rândul său arestată, la fel ca liderul unui partid de opoziţie, Branislav Borenovic, şi un deputat din formaţiunea respectivă, Drasko Stanivukovic. Ei sunt acuzaţi de ”atentat la ordinea publică”, potrivit poliţiei.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă