14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalLiderul opoziției ruse Alexei Navalnîi este inconștient în spital cu suspiciuni de...

Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi este inconștient în spital cu suspiciuni de otrăvire

 

 

În iunie, el a descris un vot asupra reformelor constituționale ca o “lovitură de stat” și o “încălcare a constituției”. Reformele îi permit dlui Putin să îndeplinească alte două mandate.

 

Criticul lui Putin și al Rusiei. Ce a spus purtătoarea de cuvânt?

Kira Yarmysh, secretarul de presă al Fundației Anticorupție, pe care dl Navalnîi a fondat-o în 2011, a scris pe Twitter: “În această dimineață, Navalnîi se întorcea la Moscova de la Tomsk.

“În timpul zborului, s-a simțit rău. Avionul a aterizat de urgență în Omsk. Alexei are otrăvire toxică. Chiar acum mergem la spital.”

Ea a adăugat: “Bănuim că Alexei a fost otrăvit de ceva amestecat în ceai. A fost singurul lucru pe care l-a băut de dimineață.

“Medicii spun că agentul toxic absorbit mai repede prin lichidul fierbinte. Chiar acum Alexei este inconștient.”

Dna Yarmysh a scris ulterior pe Twitter că dl Navalnîi se afla la terapie intensivă la Spitalul de urgență din Omsk, în comă și conectat la aparatele de ventilare.

Ea a spus că medicii au fost inițial gata să împărtășească orice informații, dar apoi au declarat că testele toxicologice vor întârzia: “în mod clar trag de timp și nu spun ceea ce știu “.

 

Fotografiat pe aeroport în timp ce bea ceaiul otrăvit

 

Unitatea de terapie intensivă era acum plină de polițiști, a spus ea.

Tass a raportat că Spitalul de Urgență din Omsk a confirmat că dl Navalnîi era în stare gravă.

“Alexei Anatolevici Navalnîi, născut în 1976. Intoxicare, la terapia intensivă”, a declarat sursa spitalului, citată de Tass.

Imaginile surprinse pe rețelele de socializare îl arătau pe dl Navalnîi dus pe targă de o ambulanță pe pista aeroportului.

 

Navalnîi este transportat pe targă, inconștient

 

Cine este Alexei Navalnîi?

El și-a făcut un nume prin expunerea corupției oficiale, catalogând Rusia Unită a dlui Putin ca “partidul escrocilor și hoților”, și a executat mai multe pedepse cu închisoarea.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă