FOTO: Reuters

Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi este inconștient în spital cu suspiciuni de otrăvire

Militantul anticorupție s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor, iar avionul a efectuat o aterizare de urgență în Omsk, a declarat Kira Yarmysh, adăugând că suspectează că ceva a fost amestecat în ceaiul său.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.12.2020 - 21:53

 

 

În iunie, el a descris un vot asupra reformelor constituționale ca o "lovitură de stat" și o "încălcare a constituției". Reformele îi permit dlui Putin să îndeplinească alte două mandate.

 

Criticul lui Putin și al Rusiei. Ce a spus purtătoarea de cuvânt?

Kira Yarmysh, secretarul de presă al Fundației Anticorupție, pe care dl Navalnîi a fondat-o în 2011, a scris pe Twitter: "În această dimineață, Navalnîi se întorcea la Moscova de la Tomsk.

"În timpul zborului, s-a simțit rău. Avionul a aterizat de urgență în Omsk. Alexei are otrăvire toxică. Chiar acum mergem la spital."

Ea a adăugat: "Bănuim că Alexei a fost otrăvit de ceva amestecat în ceai. A fost singurul lucru pe care l-a băut de dimineață.

"Medicii spun că agentul toxic absorbit mai repede prin lichidul fierbinte. Chiar acum Alexei este inconștient."

Dna Yarmysh a scris ulterior pe Twitter că dl Navalnîi se afla la terapie intensivă la Spitalul de urgență din Omsk, în comă și conectat la aparatele de ventilare.

Ea a spus că medicii au fost inițial gata să împărtășească orice informații, dar apoi au declarat că testele toxicologice vor întârzia: "în mod clar trag de timp și nu spun ceea ce știu ".

 

Fotografiat pe aeroport în timp ce bea ceaiul otrăvit

 

Unitatea de terapie intensivă era acum plină de polițiști, a spus ea.

Tass a raportat că Spitalul de Urgență din Omsk a confirmat că dl Navalnîi era în stare gravă.

"Alexei Anatolevici Navalnîi, născut în 1976. Intoxicare, la terapia intensivă", a declarat sursa spitalului, citată de Tass.

Imaginile surprinse pe rețelele de socializare îl arătau pe dl Navalnîi dus pe targă de o ambulanță pe pista aeroportului.

 

Navalnîi este transportat pe targă, inconștient

 

Cine este Alexei Navalnîi?

El și-a făcut un nume prin expunerea corupției oficiale, catalogând Rusia Unită a dlui Putin ca "partidul escrocilor și hoților", și a executat mai multe pedepse cu închisoarea.

Comentarii