14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalLiderul de la Kremlin, Vladimir Putin, testează noi arme nucleare, la doar...

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, testează noi arme nucleare, la doar câteva zile după întâlnirea cu Donald Trump

Această decizie politico-militară a Kremlinului este anunțată la doar câteva zile după summit-ul de la Helsinki dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american, Donald Trump, relatează Associated Press.

Serghei Şoigu, ministrul Apărării rus a făcut joi o serie de anunţuri despre progresul ţării în dezvoltarea armamentului.

Ministrul a declarat că a fost testată la sol racheta de croazieră Burevestnik şi urmează să fie efectuate şi testele de zbor.

Oficialii militari au confirmat faptul că testează sistemul laser de mare putere Peresvet şi pregătesc testele pentru drona nucleară subacvatică Poseidon.

Anunţul de joi privind testarea armamentului nuclear vine în contextul în care Vladimir Putin doreşte continuarea discuţiilor cu Donald Trump în ceea ce priveşte controlul mai strict al armelor nucleare, începute în cadrul summitului de la Helsinki.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă