Puigdemont (Foto: NewIndianExpress)

Liderul catalan Carles Puigdemont cere Guvernului de la Madrid să-i permită întoarcerea în Spania

Fostul şef al Executivului Cataloniei, Carles Puigdemont, aflat în prezent la Bruxelles, a solicitat, sâmbătă, Guvernului de la Madrid să îi permită să revină în Spania, informează Reuters citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2017 - 19:44

Carles Puigdemont cere această permisiune ca să poată fi prezent la sesiunea inaugurală a noului parlament al regiunii Catalonia, din 23 ianuarie.

Puigdemont, care a condus executivul regional din Catalonia până în octombrie şi riscă să fie arestat în Spania pentru rolul jucat în organizarea referendumului ilegal privind independenţa şi proclamarea republicii catalane, se află în prezent într-un autoexil în Belgia.

''Vreau să revin în Catalonia cât mai curând posibil. Aş dori să mă întorc chiar acum. Ar fi o veste bună pentru Spania'', a spus Carles Puigdemont într-un interviu pentru Reuters.

''Sunt preşedintele guvernului regional şi voi rămâne preşedinte (al executivului catalan, nr.) dacă statul spaniol respectă rezultatele votului'', a adăugat liderul separatist catalan.

Carles Puigdemont, care a lansat şi un apel la dialog cu guvernul de la Madrid, a spus că este pregătit să asculte orice ofertă din partea premierului spaniol Mariano Rajoy 'chiar dacă această ofertă ar fi departe de independenţă'.

Comentarii