Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Libia: Fratele autorului atentatului din Manchester a fost extrădat

Libia l-a extrădat pe fratele autorului atacului sinucigaş din Manchester din 2017 care a dus la moartea a 22 de persoane, conform AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2019 - 18:47

Hashem Abedi "se află în avion în drum spre Marea Britanie. El a fost predat serviciilor ambasadei britanice pe aeroportul Mitiga (în apropiere de Tripoli) conform unei decizii a justiţiei libiene şi la cererea autorităţilor britanice'', a declarat Ahmed Ben Salem, purtător de cuvânt al Forţelor Speciale de Prevenire a Atacurilor (Rada), un grup armat care l-a deţinut pe acuzat şi care are rolul de poliţie în capitala libiană.

Hashem Abedi a fost arestat la Tripoli la câteva zile după atacul sângeros comis de fratele său în Marea Britanie.

Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Manchester nu a confirmat extrădarea fratelui lui Salman Abedi. "Încă aşteptăm rezultatul cererii de extrădare a serviciului însărcinat cu urmăriri penale în Regatul Unit (parchet)", a declarat el.

Procedurile sunt "în desfăşurare şi mulţumim autorităţilor libiene pentru examinarea cererii noastre (...) ", a adăugat el, fără a furniza mai multe detalii.

Forţele Speciale de Prevenire a Atacurilor, loiale guvernului libian de uniune naţională (GNA) recunoscut de ONU i-au arestat pe fratele şi tatăl lui Salman Abedi la câteva zile după atentat. Tatăl a fost eliberat câteva săptămâni mai târziu.

Această forţă a indicat atunci că Hashem Abedi "a recunoscut că se afla în Marea Britanie în timpul perioadei de pregătire a atentatului" şi că era "pe deplin la curent cu detaliile acestei operaţiuni teroriste".

Poliţia din Manchester a anunţat că a colectat suficiente dovezi pentru a cere şi obţine un mandat de arestare împotriva lui Hashem Abedi. Libia nu îşi extrădează de obicei cetăţenii.

Atacator Kamikaze, Salman Abedi, a detonat o bombă la ieşirea din sala de concerte Manchester Arena, unde cântăreaţa americană Ariana Grande tocmai îşi încheia concertul. Un număr de 22 de persoane au fost ucise şi aproximativ 100 rănite.

Salman Abedi, un britanic în vârstă de 22 de ani, de origine libiană, s-ar fi deplasat în Libia în ajunul atacului.

Forţele Speciale de Prevenire a Atacurilor sunt formate în principal din salafişti (non-jihadişti), având în principal baza la est de capitala libiană. Acestea acţionează ca o forţă de poliţie la Tripoli şi vizează atât traficanţi cât şi suspecţi de apartenenţă la grupuri jihadiste.

Comentarii

loading...