13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalLibanul are primul deces de holeră după aproape trei decenii

Libanul are primul deces de holeră după aproape trei decenii

Libanul anunță primul deces cauzat de holeră de la depistarea bolii la începutul lunii octombrie, potrivit Reuters, relatează stiripesurse.ro.

Libanul a anunțat primul caz de deces cauzat de holeră de la depistarea bolii pe teritoriul său în octombrie, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății.

Libanul a înregistrat pe 5 octombrie primul său caz de holeră din 1993 încoace, probabil ca urmare a unei epidemii grave din Siria vecină care a traversat granița dintre cele două țări.

Numărul total de infecții înregistrate până în prezent a ajuns la 26, a precizat ministerul.

Pericol de holeră în județele României de la granița cu Ucraina și Republica Moldova

Există pericol de holeră în județele României de la granița cu Ucraina și Republica Moldova, în această perioadă a anului 2022.

Ministerul Sănătății din România a transmis un avertisment în acest sens.

„Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar judeţele din zonele de frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina au fost atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră”, precizează Ministerul Sănătății.

În România nu se mai consemnaseră cazuri de holeră în ultimii 30 de ani. Acest avertisment apare în contextul în care s-ar fi identificat cazuri de holeră, în anul 2022, în Republica Moldova. Ar putea fi contaminată apa râului Nistru, din estul Republicii Moldova.

„Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezenţa vibrionului holeric. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om”, precizează Ministerul Sănătății de la București.

Pericol de holeră în taberele de refugiați


Totuși, în județele de la frontiera României s-au luat măsuri suplimentare de protecție. Presa anunță că DSP Suceava întărește triajul epidemiologic în taberele de refugiați veniți din Ucraina. În Ucraina există una dintre cele mai reduse rate de vaccinare din Europa.

Vechea boală, holera, se manifestă prin tulburări digestive, vărsături, crampe musculare și deshidratare excesivă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă