16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalLeii de la grădina zoologică din Barcelona au COVID-19

Leii de la grădina zoologică din Barcelona au COVID-19

Este vorba de trei femele – Zala, Nima și Run Run și masculul Kiumbe, care au fost testați prin metoda PCR, ca și la oameni.

De asemenea, doi angajați ai grădinii zoologice au fost depistați și ei pozitiv. Autoritățile investighează acum cum s-au infectat animalele, însă este posibil să fi luat virusul de la îngrijitori care au avut boala, dar au fost asimptomatici.

Imediat, Serviciul Veterinar din Barcelona a luat legătura cu colegii lor de la grădina zoologică „Bronx” din New York, unde patru tigri și trei lei au fost depistați pozitiv în luna aprilie. De atunci, toate cele șapte feline din SUA s-au vindecat.

Între timp, leii din Barcelona au primit anti-inflamatoare pentru simptomele lor de răceală ușoară și sunt monitorizați cu atenție, reacția la tratament fiind bună, deocamdată.

Leul mascul are patru ani, iar femelele câte 16 ani. Ei nu au avut contact cu niciun alt animal din grădina zoologică, deschisă încă pentru public.

Acesta a fost doar al doilea caz cunoscut de infectare cu COVID-19 la felinele mari.

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă