Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Șeful taberei, Siraj Ibn Wahhaj, are legătură cu atentatul asupra World Trade Center din 1995

„Leii Califatului“ ISIS, tabără pentru jihadiști-copii în SUA

În urma unei importante operațiuni, autoritățile americane au descoperit o tabără jihadistă cu 11 copii și patru adulți care trăiau în condiții insalubre într-un centru din New Mexico.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2018 - 09:00

Potrivit FBI, șeful taberei, Siraj Ibn Wahhaj, are legătură cu atentatul asupra World Trade Center din 1995. Wahhaj pregătea copiii să comită atacuri armate în școli.

Descris de șeriful din Amalia, localitatea lângă care funcționa acest centru, ca un „extremist musulman”, bărbatul este fiul altui Siraj Wahhaj, suspectat că a complotat pentru comiterea atentatelor din 1995 asupra World Trade Center alături de șeicul Omar Abdel Rahman, cunoscut ca „șeicul orb“. Acesta a fost condamnat în același an pentru complot terorist.

 

     Copiii erau maltratați

 

În tabăra din New Mexico, într-o zonă retrasă, poliția a descoperit și rămășițe umane, dar deocamdată nu se știe cui aparțin. Siraj -Wahhaj, fiul, și alți trei bărbați arestați în cursul operațiunii sunt acuzați de maltratare a celor 11 copii, fiind urmăriți și pentru acte teroriste.

De asemenea nu se știe cum au fost aduși copiii în acea locație. Pentru unul dintre ei, Wahhaj a pretextat că mama acestuia i-a cerut exorcizarea copilului pentru că era „posedat de diavol”.  Copilul a fost adus într-un parc și nu a mai revenit niciodată acasă.

Le Monde dezvăluia recent declarațiile unui jihadist „pocăit”, Jonathan -Geoffroy, privind proiectul ISIS de a teroriza Occidentul. Organizația teroristă a validat proiectul privind trimiterea de copii-kamikaze pe continentul european, proiect care ar fi în fază operațională. Concret, este vorba de formarea acestor copii-soldați în tabere jihadiste și trimitere apoi în țări din Europa cu misiunea de a comite atentate.

 

Pregătiți pentru acțiuni sinucigașe

 

Jonathan Geoffroy, originar din Toulouse, a fost capturat în 2017 de Armata Siriană Liberă când încerca să fugă din teritoriul sirian împreună cu soția și cei doi copii. Din septembrie el este deținut de autoritățile franceze și pus sub acuzare pentru asociere cu teroriști.

În cursul audierilor el a repetat că dorește să coopereze și a declarat anchetatorilor că are cunoștință despre ”operațiuni externe ale ISIS care vor fi comise de copii crescuți în tabere speciale și, ajunși la adolescență, vor fi trimiși în Occident, în Europa și în Franța pentru operațiuni sinucigașe”. 

Jihadistul a mai precizat că este „un proiect de cursă lungă, pentru că teroriștii îi vor antrena în Siria pentru evitarea recunoașterii faciale”. Geoffroy este un fost apropiat al fraților Fabien și Jean-Michel Clain, responsabili cu propaganda ISIS.

Șerifii din New Mexico avertizau de multă vreme că există o „activitate” ISIS în zonă, chiar au avertizat cu privire la tabere de antrenament, dar n-au fost luați în serios de autoritățile federale până acum. Tabăra din Amalia este prima descoperită, iar acum FBI cercetează și celelalte avertizări ale autorităților locale. 

Comentarii