Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Populistul Matteo Salvini candidează pentru funcția de premier

Legăturile primejdioase ale şefului Liga Nord cu o reţea politică finanţată de Rusia

Înaintea importantelor alegeri din 4 martie, din Italia, L’Espresso publică o anchetă asupra liderului Ligii Nord, populistul Matteo Salvini, care candidează pentru funcția de premier, funcţie ocupată în prezent de Matteo Renzi.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2018 - 20:38

De luni de zile, Salvini parcurge Italia de la nord la sud pentru a-şi prezenta programul, propunând în principal să pună ordine în ţară şi să procedeze la o „remigraţie” pentru ca italienii să fie din nou acasă la ei. Se ştie că Italia se confruntă de ani de zile cu o migraţie invazivă în timp ce peste cinci milioane de oameni trăiesc sub pragul de sărăcie iar şomajul afectează trei milioane de italieni.

Cine sunt oamenii lui Salvini care vor transformarea Italiei şi care umplu listele electorale la Roma? Persoane şi întreprinderi din anturajul lui Putin, precizează revista italiană L’Espresso. În spatele liderului Ligii Nord, cunoscută formaţiune rasistă şi anti-imigraţie, ce sub şefia lui Bossi cerea separarea Lombardiei de restul Italiei, stau amici ruşi, oamenii Kremlinului, potrivit L’Espresso.

Este vorba de organizaţia rusească Rossotrudnicestvo, cu sediul în Palazzo Santocrocce, un elegant edificiu baroc din centrul Romei, la doi paşi de Ministerul Justiţiei. Considerat de multă vreme prietenul Marinei Le Pen, liderul Frontului Naţional, formaţiunea franceză de extremă-dreapta, Matteo Salvini, noul şef al Ligii Nord, a revoluţionat partidul după „sezoanele” Bossi şi Maroni.

Salvini nu a făcut niciodată un mister din simpatia lui pentru Putin. După patru ani de vizite, dovezi de loialitate, prin ofiţerul de legătură Serghei Zelezniak, delegat al Kremlinului pentru relaţia cu partidele europene, în martie trecut, la Moscova, a avut loc alianţa oficială cu Salvini.

    Rossotrudnicestvo, instrumentul Kremlinului

Unii membri ai Ligii Nord au creat asociaţia Lombardia-Rusia, al cărui preşedinte este Alexei Komov, şeful Comisiei pentru familie a Patriarhiei ortodoxe din Moscova şi mare amic al oligarhului Konstantin Malofeev, deja foarte activ în relaţiile dintre Kremlin şi Frontul Naţional francez.

Anton Şekovţov, politolog la Institutul pentru ştiinţe umaniste din Austria, este unul din principalii experţi în relaţiile dintre Moscova şi mişcările politice europene. El precizează că Rossotrudnicestvo este „cel mai important instrument folosit de Rusia în ţări străine”, prezent în cel puţin 25 de state, cu 600 de angajaţi activi. O reţea politico-diplomatică alimentată de fondurile generoase ale Kremlinului.

L’Espresso arată acţiunile reţelei pentru a ajuta Liga Nord să cucerească  sudul  Italiei. În anii în care ţeseau reţeaua de relaţii a frontului rusesc, responsabilii Ligii Nord au fost ocupaţi „să schimbe pielea” formaţiunii în politica internă. De la independenţă la naţionalism. Or, pentru asta era necesar să transforme Liga într-un partid prezent în toare regiunile, chiar şi în sud.

Cu noul lider, Matteo Salvini, Liga şi-a extins din ce în ce mai mult bazele la nivel naţional şi declară război total imigraţiei.

Un prim test a fost la regionalele din Sicilia, când cu Fratelli d’Italia, partidul lui Salvini a obţinut 5,6%, rezultat care a deschis în premieră porţile Parlamentului regional unui membru al Ligii Nord.

Comentarii

loading...