Lech Walesa îi cere lui Trump ca SUA să redevină 'imperiul binelui'

Preşedintele american Donald Trump ar trebui să se concentreze pe restabilirea leadershipului moral al Statelor Unite pentru ca acestea să redevină ''imperiul binelui'', a spus miercuri fostul preşedinte al Poloniei şi fostul lider al sindicatului polonez Solidaritatea, Lech Wa

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2019 - 15:15

Donald Trump este aşteptat duminică la Varşovia pentru a participa la marcarea a 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial, ce a debutat la 1 septembrie 1939 printr-un atac al Germaniei naziste contra Poloniei, potrivit Agerpres. 

''Preşedinte Trump, vă cer să recuceriţi poziţia de lider mondial pentru SUA'', a spus Walesa (75 de ani), primul lider al sindicatului Solidaritatea şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, într-un interviu publicat de cotidianul polonez Rzeczpospolita.

''Lumea are nevoie de leadershipul SUA, leadership moral şi politic, nu doar economic şi militar'', a continuat el.

Sub conducerea lui Walesa, sindicatul Solidaritatea s-a transformat într-o amplă mişcare socială care a accelerat căderea regimului comunist din Polonia în 1989. În anul următor, Lech Walesa a câştigat primele alegeri prezidenţiale libere după 1945 din Polonia.

Aflat în relaţii glaciale cu guvernul conservator polonez, Walesa a anunţat că nu va participa la ceremoniile aniversare organizate duminică la Varşovia.

Comentarii