4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeInternațional„Le Grand Prix de l’Opéra“, la final

„Le Grand Prix de l’Opéra“, la final

Cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”  s-a încheiat la Opera Națională București, juriul desemnându-i pe câștigătorii competiției din acest an. Vedeta serii a fost soprana Deirdre Judith Angenent, din Olanda.

Din cei peste 150 de tineri artiști lirici provenind din 49 de țări care s-au înscris la ediția a treia, nouă concurenți au intrat în finala ,,Le Grand Prix de l’Opéra” concurând  pentru premiile în valoare de peste 15.000 euro.

Premiul întâi al celei -de-a treia ediții a Concursului Inter-național de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra” a fost câștigat de soprana  Deirdre Judith Angenent, din Olanda. Deirdre Angenent a absolvit Academia Națională Olandeză de Operă în anul 2010 şi, cu ajutorul unei burse oferite de Ministerul Olandez al Educației, Culturii și Științei, a studiat la New York cu Ira Siffin și la Berlin cu Thomas Michael Allen. A primit bursa societății olandeze „Wagner“ în vara anului 2012, iar în decembrie 2013 a interpretat rolul Judith din ,,Castelul Prințului Barbă-Albastră”.  A debutat într-un recital la Concertgebouw Amsterdam anul trecut, când a interpretat ,,Vier letzte Lieder” de Richard Strauss. A fost finalistă la Concursul Internațional de la ’s-Hertogenbosch și a primit Premiul Operei Daneze, dar și două premii din partea publicului. Premiul II a fost câștigat de mezzo-soprana Agatha Schimdt, iar premiul III, de către contratenorul polonez Jakub Jozef Orlinsk. Premiul special al Publicului a revenit tenorului turco-german  Ibrahim Yeșilay.

Au mai fost acordate și trei premii de excelență: pentru interpretarea unei arii a unui compozitor rus – Galina Averina (soprană, Anglia/Rusia), pentru cea mai bună interpretare a unei arii scrise de un compozitor italian – Kim Eunhee (Italia/Coreea de Sud) și pentru  interpretarea unei arii a unui compozitor german – Iustinian Zetea (bas, România).

În plus, tinerilor interpreți li s-au oferit și locuri de muncă. Astfel, marii câștigătoare Judith Deirdre Angenent i s-a acordat un contract oferit de Aalto Theater Essen (Germania) pentru un spectacol în stagiunea 2016/2017, Opera Națională București le-a oferit contracte baritonului georgian  Lasha Sesitashvili și contratenorului polonez Jakub Jozef Orlinski.

Premiul special al juriului pentru cel mai bun tânăr interpret i-a revenit baritonului polonez  Mikolaj Trabka, în vârstă de 23 de ani.

Tenorul român George Ionuț Vîrban  a primit Premiul Radio România Cultural, iar pianistul Michal Biel din Polonia, Premiul ,,Colla parte”.  

Cele mai citite

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă