Beirut (Foto: wikimedia / Varun Shiv Kapur)

VIDEO. Lanț de explozii devastatoare la Beirut. Cel puțin 27 de morți și 2500 de răniți

Cel puțin 27 de oameni au murit și 2500 de persoane sunt rănite după o serie de explozii produse, marți, în orașul Beirut, capitala Libanului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.08.2020 - 23:10

UPDATE: Potrivit ultimelor informații, exploziile puternice care s-au produs marţi în portul din Beirut au făcut cel puţin 27 de morţi şi 2.500 de răniţi.

Șocul produs de explozii a fost atât de puternic încât s-ar fi simțit până în insula Cipru, aflată la 200 de kilometri distanță de Liban, susțin unii martori.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că sediul Ambasadei României din Liban are avarii minore, iar personalul misiunii diplomatice române este în afara oricărui pericol. Ambasadorul României, Victor Mircea, a declarat, prin telefon, marți seară, că sediul ambasadei este la peste 8 kilometri de locul principalei explozii, astfel că, din fericire, clădirea Ambasadei României nu a suferit avarii foarte grave.

De-a lungul zilei de marți, 4 august, la Beirut s-au produs două explozii succesive, dintre care prima în zona portului orașului Beirut. Unii martori spun că au auzit și o a treia explozie.

În zona primei explozii ar exista un depozit de materiale explozive. Anumite surse susțin că ar fi explodat un depozit de artificii.

Cartierul portului este total distrus, iar forțele de ordine au încercuit întreaga zonă.

 

Comentarii