Londra (Foto: Arhivă)

Laburiștii propun un nou referendum despre Brexit, ca alternativă la un acord Marea Britanie - UE

Singurele opţiuni pe care le are Marea Britanie în ceea ce priveşte procesul de Brexit sunt organizarea unui nou referendum sau obţinerea unei relaţii economice apropiate cu Uniunea Europeană, a anunțat Keir Starmer, purtător de cuvânt al Partidului Laburist britanic.

Mihai Diac 0 comentarii

20.01.2019 - 19:35

Partidul Laburist este deschis prelungirii Articolului 50, dacă acest lucru ar însemna că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană fără un acord, informează, duminică, BBC, citat de Mediafax.

Premierul Theresa May va merge luni în Parlament, pentru a comunica modul în care va aborda în continuare Brexitul, după ce acordul încheiat de guvernul ei cu reprezentanţii Uniunii Europene a fost respins de Parlamentul de la Londra.

Parlamentul britanic a respins, marţi, acordul pentru Brexit negociat de prim-ministrul Theresa May, crescând astfel riscul ca Marea Britanie să părăsească Blocul comunitar fără un acord. Parlamentul de la Londra ar urma să dezbată și să voteze, la data de 29 ianuarie, a doua variantă a acordului cu UE.

Fostul premier britanic John Major consideră că parlamentarii ar trebui să voteze toate opţiunile pentru Brexit, pentru a-şi indica preferinţa în ceea ce priveşte viitorul ţării.

John Major a declarat sâmbătă că varianta ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord ar fi cea mai rea variantă şi că „milioane de oameni ar fi neîndreptăţiţi în acest scenariu”. De asemenea, efectuarea de mici schimbări în cadrul acordului actual nu va face nicio diferenţă, a transmis fostul premier Major.

Comentarii