16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalLa Vatican începe un proces mult așteptat. Ce acuzații au fost aduse

La Vatican începe un proces mult așteptat. Ce acuzații au fost aduse

Printre acuzați se numără Cardinalul Angelo Becciu, precum și foștii șefi ai unității de informații financiare a Vaticanului și doi brokeri italieni implicați în cumpărarea de către Vatican a unei clădiri într-o zonă de lux din Londra.

Becciu, pe care Papa Francisc l-a demis anul trecut și care și-a clamat mereu inocența în timpul unei investigații de doi ani, a devenit cel mai înalt oficial al Vaticanului pus sub acuzare pentru presupuse infracțiuni financiare.

Conform legii bisericești, papa a aprobat personal decizia judecătorului de a-l investiga și acuza pe Becciu. Acuzațiile includ delapidare și abuz în serviciu.

Brokerii italieni Gianluigi Torzi și Raffaele Mincione au fost inculpați pentru delapidare, fraudă și spălare de bani. Torzi, pentru care magistrații italieni au emis un mandat de arestare în aprilie, a fost de asemenea acuzat de extorcare. Ambii au negat acuzațiile.

Patru companii asociate cu inculpați individuali, două din Elveția, una din Statele Unite și una din Slovenia, au fost de asemenea puse sub acuzare.

Procesul urmează să înceapă pe 27 iulie la Vatican, se arată într-un comunicat.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Max Verstappen, de neoprit! Olandezul s-a impus în Marele Premiu al Chinei

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Chinei, desfășurat duminică la Shanghai, a cincea etapă a Campionatului mondial de Formula...

Casper Ruud, campion la Barcelona, după o finală câștigată în fața lui Tsitsipas

Norvegianul Casper Ruud a câştigat turneul ATP 500 de la Barcelona, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, în două seturi,...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă