Kurzii din Siria cer ajutorul SUA după ofensiva lui Erdogan

Kurzii sirieni au făcut apel luni la coaliţia internaţională sub comanda SUA ce luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI) ''să-şi asume responsabilităţile'' în ce priveşte ofensiva militară turcă împotriva enclavei Afrin din nordul Siriei.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2018 - 16:02

Ofensivă a fost lansată de Ankara acum trei zile, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

''Coaliţia internaţională, partenerul nostru în lupta împotriva terorismului (...), este chemată să-şi asume responsabilităţile în legătură cu forţele noastre şi poporul nostru din Afrin'', au indicat într-un comunicat Forţele Democratice Siriene (FDS), o alianţă kurdo-arabă susţinută de către coaliţia internaţională.

În opinia FDS, ofensiva turcă în Afrin este ''un sprijin clar'' pentru gruparea Stat Islamic. ''În pofida pierderii principalelor sale bastioane'', gruparea jihadistă ''îşi menţine o forţă ce nu este de neglijat'', se afirmă în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al FDS, Kino Gabriel, a anunţat într-o conferinţă de presă că FDS studiază posibilitatea trimiterii de întăriri în Afrin pentru a ajuta la respingerea atacului Ankarei.

''Studiem posibilitatea trimiterii mai multor forţe militare în Afrin'', a declarat Kino Gabriel, făcând apel la eforturi internaţionale pentru a opri ofensiva Turciei din nordul Siriei. 

Comentarii