KPMG va fi investigată în legătură cu activitatea de audit a companiei Carillion

Firma de servicii de audit și consultanță KPMG va fi anchetată de Consiliul de Raportare Financiară (FRC) al Marii Britanii în privința influenței pe care a avut-o în prăbușirea companiei britanice Carillion.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.01.2018 - 12:37

Ancheta FRC va viza perioada cuprinsă între anii 2014 și 2016, dar și activitatea de audit dn 2017. Acum două săptămâni, multinționala Carillion a intrat în lichidare. Datoriile sale însumează 1,3 miliarde de lire sterline și un deficit al pensiilor care se apropie de un miliard de lire, alături de contracte publice nefinalizate, informează The Guardian.

Ancheta FRC va analiza dacă KPMG a încălcat regulile, în special standardele etice și tehnice pentru auditori. Mai multe domenii ale activității KPMG vor fi examinate, inclusiv estimările și recunoașterea veniturilor din contracte semnificative și contabilizarea pensiilor.

KPMG a declarat că va coopera pe deplin în ancheta FRC și consideră că și-a îndeplinit rolul de auditor al Carillion "în mod corespunzător și responsabil".

FRC lucrează îndeaproape cu beneficiarul oficial, Autoritatea de Conduită Financiară, Serviciul de Insolvență și Autoritatea de Reglementare în Domeniul Pensiilor. Carillion este în curs de investigare de către FCA, care examinează activitatea din perioada 7 decembrie 2016 și 10 iulie 2017.

Ministrul pensiilor, Jack Dromey, a declarat că sistemul de supraveghere din cadrul Carillion a eșuat în mod evident. El a adăugat că 28.000 de muncitori plătesc acum acest preț prin locurile lor de muncă și prin pensii.

"Răspunderea revine guvernului, autorităților de reglementare, consiliului, managerilor și administratorilor de active", a declarat el pentru programul BBC Radio 4 Today.

Sindicatul GMB a fost la fel de critic la adresa „rupturii din sistem", care a permis ca eșecul corporației să se aibă loc.

Autoritatea de reglementare a pensiilor a fost conștientă de problemele care au avut loc la Carillion de cel puțin 2008, însă nu există dovezi în legătură cu acțiunile dure. "

Carilllion are 13 scheme de pensii, însumând 27.000 de membri.

Comitetele de lucru și pensii și de afaceri au început o anchetă comună privind prăbușirea companiei Carillion. Marți, administratorii schemei de pensii din cadrul Carillion, precum și șefii FRC și ai Serviciului Insolvență vor fi convocați în acest sens.

Iulia Zărnescu

Comentarii