Koln: Un tunisian şi soţia sa, arestaţi după descoperirea unei ”substanţe toxice” în apartamentul lor

Un tunisian şi soţia sa au fost reţinuţi marţi seara în Germania, după ce în partamentul lor s-a descoperit o presupusă ”substanţă toxică”, neidentificată, a anunţat miercuri poliţia, care ”nu exclude un context terorist”, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.06.2018 - 13:45

Parchetul general, competent în cazuri de terorism, a fost sesizat, însă nu a făcut vreo declaraţie cu privire la dosar.

Potrivit DPA, anchetatorii încearcă să stabilească dacă cuplul pregătea un atac.

Cuplul a fost reţinut la Koln de către unităţi speciale din cadrul poliţiei şi era reţinut în continuare miercuri, a anunţat într-un comunicat poliţia din acest oraş situat în vestul Germaniei.

Poliţia suspecta prezenţa unei ”substanţe toxice” în apartamentul cuplului, însă produsul era încă la analize miercuri.

”Am hotărât să acţionăm rapid, pentru a îndepărta orice pericol”, a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al poliţiei, Andre Fassbender.

Potrivit postului de ştiri N-TV, soţia ar fi de naţionalitate germană şi s-ar fi convertit recent la islam.

Copiii, al căror număr nu a fost precizat, au fost încredinţaţi serviciilor sociale din Koln, potrivit poliţiei.

Televiziunile germane prezentau miercuri imagini cu un du-te-vino de agenţi de la poliţia ştiinţifică purtând combinezoane de protecţie speciale, din cauza substanţei descoperite în locuinţa cuplului.

Autorităţile germane se află în alertă din cauza mai multor atentate jihadiste comise sau plănuite în ţară în ultimii ani.

 

Comentarii