24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalKingdom Holding din Arabia Saudită investește în companii energetice rusești

Kingdom Holding din Arabia Saudită investește în companii energetice rusești

Kingdom Holding din Arabia Saudită a investit în grupurile energetice rusești Gazprom, Rosneft și Lukoil, între 22 februarie și 22 martie, a anunțat duminică pe Twitter.

Numeroase țări occidentale au impus sancțiuni împotriva firmelor energetice rusești și a directorilor acestora, după invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, potrivit Reuters.

Investițiile Kingdom Holding se încadrează în programul de investiții de 12,8 miliarde de riali (3,4 miliarde de dolari) pe trei ani al companiei, a adăugat compania.

Kingdom Holding a declarat că a investit 1,37 miliarde de riali în Gazprom și 196 milioane de riali în Rosneft pe 22 februarie, iar 410 milioane de riali în Lukoil între 22 februarie și 22 martie.

Kingdom Holding este deținută în cea mai mare parte de prințul saudit Alwaleed Bin Talal, dar fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite, Fondul public de investiții (PIF), a preluat o participație de 16,87% în companie în luna mai.

Arabia Saudită și Rusia conduc grupul OPEC+, o alianță formată în 2017 între Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și producătorii aliați.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...

USR cere demisia ministrului Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat

USR cere demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), după ce acesta a fost acuzat de plagiat. Cererea a fost anunțată luni, 26 septembrie 2022, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă