6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeInternaționalKim Suro: regele de fier o înlocuieşte pe Concubina regelui la TVR...

Kim Suro: regele de fier o înlocuieşte pe Concubina regelui la TVR 1

La început de vară, TVR 1 începe difuzarea unui nou serial marca MBC, tot o producţie sud-coreeană de ultimă oră, finalizată în 2010, Legendele palatului: Kim Suro, regele de fier. Serialul debutează pe 8 iunie, după ce, cu o zi înainte, TVR 1 a transmis ultimul episod al îndrăgitei producţii Legendele palatului: concubina regelui. Fanii serialelor coreene de la TVR 1 vor putea urmări, ca şi până acum, câte două episoade din noua serie în fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 18.25, respectiv 19.05. Cele 64 de episoade vor fi difuzate de TVR 1 până spre finalul lunii iulie.

Viaţa tumultoasă a regelui Kim Suro, întemeietorul puternicului regat dispărut Gaya, a fost multă vreme învăluită în mister. Recente descoperiri legate de mitul unui regat devenit puternic, datorită înţeleptului şi curajosului său rege Kim Suro, au făcut posibile evocarea în detaliu a unor vremuri  îndepărtate de zilele noastre, dar impresionante şi azi. Kim Suro a fost cel care a construit o puternică flotă şi a trimis în Asia şi Orientul Mijlociu obiectele făurite de supuşii săi, folosind avansata, pentru acele vremuri, tehnică a  fierului. Şi tot Kim Suro a fost cel care, după l-a învins pe Seok Tal-hae, rivalul său, cucerea o lume întreagă prin spiritul său liber, clarvăzător, prin temperamentul său pasional, dar, nu în ultimul rând, şi prin farmecul său, care a îmblânzit adesea inimile duşmanilor.

Ascunsă în istorie până în anii ’70, dinastia Gaya a început să fie privită cu atenţie pe măsură ce au fost descoperite relicve ale acesteia. Legendele spun că o treime din populaţia coreeană este descendentă a dinastiei Gaya, însă povestea acesteia n-a fost niciodată folosită ca background al unui serial de televiziune până acum.

Gaya se defineşte prin frumuseţe, fiind o dinastie progresivă şi liberală. Este dinastia care a cucerit şi a reuşit să-şi extindă influenţa nu numai în Asia, dar şi în Orientul Mijlociu, prin exportul produselor din fier. Kim Suro este cel care a condus dinastia Gaya cu autonomie şi competiţie în locul centralizării şi controlului practicate de Jeonggyun Moju, predecesorul său.

Serialele sud-coreene la TVR 1

Legendele palatului: Kim Suro, regele de fier este cea de-a opta producţie sud-coreeană pe care TVR 1 o oferă telespectatorilor săi. Seria a început cu Giuvaerul palatului (din 23.07.2009), urmat de Furtună la palat (din 13.10.2009) şi de Secretele de la palat (din 5.02.2010); pe durata verii 2010, TVR 1 a transmis, în reluare, serialul Giuvaerul palatului, iar din 2.08.2010 Cronicile frumoasei luptătoare; din 20.08.2010 a început Legendele palatului: doctorul Hur Jun, urmat, din 22.11.2010, de Legendele palatului: prinţul Jumong. Din 16 martie, TVR 1 a transmis Legendele palatului: Concubina regelui, cea de-a şaptea producţie coreeană având difuzate ultimele două episoade în această după-amiază. 

Audienţe

Cel mai recent difuzat dintre serialele coreene la TVR 1 – Legendele palatului: Concubina regelui – a înregistrat o medie de 454.000 de telespectatori pe zi, la nivel urban, ceea ce corespunde unui rating mediu de 3,9% şi 12,3% cotă de piaţă medie (serialul se află în difuzare la data analizei). Cu aceste cifre, Concubina regelui se plasează pe poziţia a doua în topul audienţei serialelor coreene difuzate de TVR 1, cea mai mare audienţă de până acum – aproape 500.000 de telespectatori din mediul urban, rating* mediu de 4,3% şi o cotă medie de piaţă** de 10,8% – fiind înregistrată de TVR 1 în perioada difuzării serialului Legendele palatului: prinţul Jumong.

Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

La ce aspecte să fii atent când alegi un BMW X6 Second Hand?

Când intenționezi să achiziționezi un BMW X6 second-hand, există o serie de aspecte esențiale la care trebuie să fii atent pentru a te asigura...

România, țara IT-iștilor, tot la foaie și pix. Interviu cu ministrul digitalizării

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, declară război imprimantelor și spune că are planuri mari în ceea ce privește digitalizarea administrațiilor din țară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă