15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalKim Jong Un spune că vrea interzicerea totală a testelor nucleare

Kim Jong Un spune că vrea interzicerea totală a testelor nucleare

”Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) va participa la eforturile (…) internaţionale pentru o interzicere totală a testelor nucleare”, a declarat marţi ambasadorul Han Tae Song, la Conferinţa ONU pentru Dezarmare de la Geneva.

În prezent, Coreea de Nord nu se află printre semnatarii Tratatului privind Interzicerea Totală a Testelor Nucleare (CTBT), negociat la Geneva între 1994 şi 1996.

Tratatul, semnat de 183 de state, nu va intra în vigoare decât după semnarea şi ratificarea sa de ţările care deţin tehnologie nucleară şi nu au făcut încă acest lucru: Coreea de Nord, China, Egipt, India, Iran, Israel, Pakistan şi SUA.

În alocuţiunea sa, ambasadorul nord-coreean, care nu a menţionat totuşi CTBT, a subliniat voinţa Phenianului ”de a dezvolta relaţiile intra-coreene”, ”de a dezamorsa tensiunile militare acute” şi ”de a îndepărta pericolul războiului în peninsula coreeană”.

Coreea de Nord a promis, la sfârşitul săptămânii trecute, că va dezafecta la finalul lunii poligonul său de teste nucleare de la Punggye-ri, înaintea summitului cu SUA.

Preşedintele american Donald Trump, care urmează să-l întâlnească pe liderul nord-coreean Kim Jong Un pe 12 iunie la Singapore, a salutat decizia Phenianului.

Cele mai citite

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...
Ultima oră
Pe aceeași temă