Foto Arhiva

Kim Jong-Un şi Moon Jae-In convin asupra denuclearizării "complete" a Peninsulei Coreea

Liderii de la Seul şi Phenian au căzut de acord să conlucreze pentru a realiza denuclearizarea "completă" a Peninsulei Coreea, potrivit unei declaraţii comune emise în urma summitului inter-coreean, informează site-ul agenţiei Yonhap.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2018 - 12:55

"Coreea de Sud şi de Nord şi-au afirmat obiectivul comun de a realiza o Peninsulă Coreea fără arme nucelare prin denuclearizare completă", se arată în declaraţia comună semnată de liderii celor două Corei.

Cei doi lideri au fost de acord că acţiunile recente ale Phenianului privind renunţarea la testele atomice sunt "foarte semnificative" şi "importante" pentru eforturile de denuclearizare.

China salută decizia liderilor de la Phenian şi Seul de a participa la summit, afirmând că strângerea de mână a celor doi lideri peste linia de demarcaţie ce divizează Peninsula Coreea reprezintă un "moment istoric", a anunţat, vineri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Beijing.

"Aplaudăm pasul istoric al liderilor coreeni şi apreciem deciziile politice şi curajul lor", a declarat Hua Chunying, reprezentanta MAE chinez, potrivit postului SBS News.

Hua a mai adăugat că Beijingul se aşteaptă ca acest summit să devină o oportunitate pentru "o nouă călătorie de stabilitate şi pace de lungă durată în Peninsula" Coreea.

Şi oficiali din alte state ale lumii au comentat pe tema summitului celor două Corei, inclusiv premierul australian Malcom Turnbull, care a salutat în mod precaut discuţiile.

"Am mai avut începuturi false în Peninsula Coreea", a declarat premierul australian.

Comentarii