3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalKim Jong-un se desfată în timpul sancțiunilor cu cogniac și mașini...

Kim Jong-un se desfată în timpul sancțiunilor cu cogniac și mașini de lux

Liderul nord-coreean apreciază limuzinele germane sau britanice, iahturile XXL, calculatoarele californiene, schiul alpin și după cum detaliază Les Echos el poate obține ce își dorește, indiferent de preț.

Gustul pentru lux l-a moștenit de la tatăl său, Kim Jong-il, la fel și o mare avere. În 2012, Kim Jong-un a pus la adăpost sute de milioane de dolari în bănci chineze.

Kim Jong-un dispune de peste 12 reședințe în țară, unde beneficiază de tot ce este mai bun, dar în singurătate, căci se teme de atentate. Un deputat sud-coreean, Yoon Sang-hyun, a dezvăluit că Phenianul întreține relații comerciale cu China pentru  numeroase produse supuse embargoului. 

O navă nord-coreeană plasată pe lista neagră a ONU a fost semnalată în apele chineze la 15 octombrie. 

Din cele patru miliarde de dolari cheltuite în cinci ani, două au fost pentru produse electronice – calculatoare, televizoare și echipamente destinate unei săli de cinema instalată la Phenian.

Pe locul doi al cheltuielilor, 1,4 miliarde de dolari, s-au investit în mașini de lux, între care Mercedesuri blindate și recent un Rolls-Royce pentru garajul lui Kim Jong-un.

Alcoolul figurează de asemenea printre produsele preferate, 165 de milioane dolari fiind folosite pentru achiziția în special de cogniac, o băutură apreciată de Kim Jong-un. Pe listă se mai află cosmetice, parfumuri (52,5 milioane dolari), ceasuri (49 milioane) și blănuri (47 milioane).  

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă